You are currently viewing Angyalbefektetést kapott a DynamO Pricing

Angyalbefektetést kapott a DynamO Pricing

The English version can be read here.

2021 izgalmas év volt a DynamO számára, nem csak az új fejlesztések és piaci terjeszkedés, de a stratégia és finanszírozás oldaláról is. A múlt év decemberében sikerrel zárult a csapat első tőkebevonási köre, melyben két angyalbefektető, Bodrogközi László, a Neuron Szoftver Kft. tulajdonos ügyvezetője, illetve Györkő Zoltán, a Balabit korábbi ügyvezetője szálltak be a cégbe. Az együttműködés a DynamO Pricing számára nem csak financiális előnyökkel jár, hanem elérhetővé válik a két IT háttérrel rendelkező vezető szakmai tapasztalata, kapcsolati tőkéje, illetve a portfólió cégeik közötti lehetséges szinergiák kiaknázási lehetősége is.

Bodrogközi László a Neuron Software tulajdonosa és vezérigazgatója. Az 1998-ban alapított Neuron Szoftver Kft. egy teljes egészében magyar tulajdonú szoftverfejlesztő cég. A 45 fős létszámban fejlesztők, tesztelők, üzleti elemzők és operátorok dolgoznak. A vállalat bevétele 2020-ban 1,6 millió eurót tett ki, 2021-ben pedig eléri a 2,2 millió eurót. Az éves növekedési ütem az utóbbi években 20-50% között volt. A Neuron már több mint 800 projektet fejezett be sikeresen, és szoftvertermékeik 13 országban működnek. A vállalat 2018 óta rendelkezik a Dun & Bradstreet Bisnode által kiállított AAA minősítéssel, amelyre a magyar cégek mindössze 0,63%-a jogosult. A Neuron 2021-ben ISO 27001-es információbiztonsági tanúsítványt szerzett. A Neuron számos neves céget mondhat ügyfelének, mint például a Vodafone, Magyar Telekom, HBO GO, ING Bank vagy a Swietelsky Group.

Györkő Zoltán a Balabit társalapítója és volt vezérigazgatója. Társaival, Scheidler Balázzsal (CTO) és Wagner Endrével (VP Services) 2000-ben alapították a céget. A Balabit a vállalati kiberbiztonsági szoftverek területén sikeres globális forgalmazóvá vált. A cégnek több mint ötven országban voltak ügyfelei, mintegy 100 viszonteladó partner támogatta, és 8 országban volt helyi irodája. A Balabit 2014-ben kockázati tőkét vont be egy brit alapkezelőtől 8 millió USD értékben, majd 2018-ban a Quest Software vásárolta fel. Zoltán elnyerte az E&Y Év Feltörekvő Vállalkozója és az Év IT Menedzsere Magyarországon díjakat. A vállalkozások sikeres integrációja után 2019-ben távoztak a Quest-től. Azóta angyalbefektetői csapatként működnek, B2B ötletekre fókuszálva.

Leave a Reply