You are currently viewing Elindult a dinamikus árazású jegyértékesítés a szórakoztatóiparban

Elindult a dinamikus árazású jegyértékesítés a szórakoztatóiparban

Hogy működik-e a szórakoztatóiparban is a légitársaságoknál és utazási szolgáltatóknál már régóta ismert módszer, a dinamikus árazás? A válasz egyértelműen igen!

Magyarországon elsőként alkalmazott a szórakoztatóiparban dinamikus árazású jegyértékesítést a Momentán Társulat és a Tixa Hungary együttműködésével a Dynamo Pricing. A módszer lényege, hogy mindenki számára ideális, a piaci viszonyoknak megfelelő árakat alakítanak ki, melyet a koronavírus hozta bizonytalan helyzet még inkább indokolt. A színházi közönség jól fogadta az újítást, a társulat és a jegyértékesítő szolgáltató pedig elégedett az új árazási működéssel. 

A Dynamo dinamikus árazási megoldásának tesztüzeme 2020 őszén valósult meg, bár az eredeti tervek szerint már év elején megkezdtük volna a tesztelést a Momentán Társulat és egyéb színházak, mozik, kulturális intézmények jegyértékesítésében. 

A Momentán Társulat végül a járványhelyzet ellenére kitartott az eredeti elképzelés mellett, és abszolút elégedettek az eredményekkel:

“A dinamikus árazás az online előadásoknál, amiket most először kellett életre hívni, számunkra is jó visszajelzést ad, hogy milyen árfekvésben érdemes gondolkodnunk. A nézőink pedig így sokszor jobb áron juthatnak a jegyekhez, mint hogyha fix árakkal dolgoznánk.”

Az üzleti vállalkozások sikere sokszor a megfelelő árazás kialakításán múlik. Ez azonban normál körülmények között sem egyszerű feladat, ahogy arról már többször említést tettünk blogbejegyzéseinkben. A kínálat, a kereslet, a piaci realitások és lehetőségek folyamatos változása megköveteli a gyors reagálást, sőt proaktivitást. A pandémia pedig a piac bizonytalanságára még inkább ráerősített, főleg a szórakoztatóipar területén. 

Erre a bizonytalanságra nyújt egy kézenfekvő, automatizált megoldást a Dynamo dinamikus árazása, ezzel levéve a terhet a színházak, mozik, koncertek és sportesemények szervezőinek válláról. A fix vagy manuális árazás helyett megadott paraméterek alapján (pl. ártartomány, időkeret stb.), a kereslet-kínálat szerint automatikusan generál árakat az adott előadásra/rendezvényre/műsorra. 

A Momentánnal és a Tixával folytatott tesztüzem 6 hónapját mindhárom fél egyhangúlag sikeresnek nyilvánította. Ennek megfelelően a DynamO már további fejlesztéseken dolgozik, a közönség pedig hamarosan másutt is találkozhat a DynamO dinamikus árazásával, mely egyaránt szolgálja az előadásokat és koncerteket színpadra állítók és a vetítéseket szervezők, illetve a közönség érdekeit is.

Ajánlatainkért keressen bennünket bizalommal a következő e-mail címen: [email protected]

Leave a Reply